Wij zijn ons assortiment aan het uitbreiden, hierdoor kan het zijn dat sommige pagina's niet goed werken, onze excuus voor het ongemak.

Montage vensterbanken

Opslag

De opslag van de vensterbanken moet binnen, horizontaal op een vlakke ondergrond geschieden met voldoende ondersteuning. Bij opslag onder de 10 graden Celsius maatregelen treffen zoals een verwarmde opslag met een hogere omgevingstemperatuur. Buiten opslag in de zon en regen moet worden vermeden. Let op! De beschermfolie kan zich door te lange blootstelling aan zonlicht permanent aan de vensterbank hechten.

Bewerken en zagen

Bewerken en zagen van de vensterbanken wordt gedaan met normale houtbewerkingsgereedschappen. Gebruik een fijn getand zaagblad. Voorkom schade door gereedschappen niet op de vensterbanken neer te leggen.

Kleur

De standaard vensterbanken zijn te verkrijgen in de kleuren wit, crème, marmer en crème marmer. De overzetvensterbanken zijn in het wit en crème te verkrijgen. Steenlook vensterbanken zijn in verschillende natuursteen tinten verkrijgbaar.

Belangrijk

Voor aanvang werkzaamheden, de vensterbanken 5 uur laten acclimatiseren in de betreffende ruimte, met een ruimtetemperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Bij constructieve werkzaamheden dienen altijd de “Grondslagen van het constructief ontwerp volgens de NEN-EN 1990 Eurocode”, in acht genomen te worden.

Het assortiment

Het assortiment kunststof vensterbanken bestaat uit 3 soorten: Type B, overzet vensterbank en natuursteen vensterbank van kunststof. Voor elk model is er een andere montage vensterbank.

Montage vensterbank type B

Het is eerst zaak om de vensterbank te laten wennen aan de temperatuur van de omgeving waar je het gaat plaatsen. Laat de vensterbanken 5 uur wennen aan de kamertemperatuur. Start met het aanbrengen van de verbindingslijm waar de kunststof vensterbank geplaatst moet worden. Zaag vervolgens de vensterbank op de juiste maat met een fijn getande zaag. Plaats de vensterbank op de verbindingslijm met bepaalde afmetingen van bijvoorbeeld de verwarming en in een hoek van 90 graden op het kozijn. Werk de vensterbank af met het afwerkprofiel, haal de beschermfolie eraf en klaar is kees! De montage vensterbank moet nu goed zijn verlopen, waarbij het eindresultaat nu te zien is.

Geschikt voor:  Renovatie en nieuwbouw
Afwerking:         Ronde neus
Breedtes:           200, 300, 400 en 605mm
Kleuren:              crème, wit en (type B)

montage vensterbanken

Montage vensterbank steenlook

De montage van de natuursteen vensterbank van kunststof komt overeen met de montage van Type B. Laat de vensterbanken wennen aan de omgevingstemperatuur, verbindingslijm aanbrengen, zagen op de goede afmetingen, plaatsen van de vensterbank en het afwerken met afwerkprofielen. Ook hier moet er rekening gehouden worden met ventilatie, rechte hoek op het kozijn en de afstand van bijvoorbeeld de verwarming.

Geschikt voor:  Renovatie, nieuwbouw en als alternatief voor beton of stenen vensterbanken
Afwerking:         Brede of smalle neus
Breedtes:           250mm
Kleuren:              Carraca marmer, crème, Freestone light, Freestone mat, Parelgrijs en wit.

Montage vensterbank overzet

De overzet vensterbank kan over de bestaande vensterbank heen worden geplaatst. Ideaal voor het gebruik bij een renovatie, de oude vensterbank hoeft er niet eerst uit worden gesloopt. Zaag de overzet vensterbank op de juiste maat, houdt hier rekening met de dagkanten en andere obstakels. Bij temperatuur verschillen kan de vensterbank gaan werken (uitzetten en krimpen) dus zorg voor ruimte tussen de dagkanten en obstakels van 2 a 3 mm.

Breng de verbindingslijm aan op de bestaande oude vensterbank en plaats daarna de overzet eroverheen. De bestaande vensterbank mag een dikte hebben van maximaal 50mm. Kit de randen dicht om hem waterdicht te maken en voor een nette afwerking. Maak gebruik van het afwerkprofiel om de vensterbank af te werken. De vensterbank ziet er weer als nieuw uit met minimale inspanning.

Geschikt voor:  Renovatie
Afwerking:         Spitse neus
Breedtes:           380mm
Kleuren:              Crème en wit

montage vensterbanken