Wij zijn ons assortiment aan het uitbreiden, hierdoor kan het zijn dat sommige pagina's niet goed werken, onze excuus voor het ongemak.

Makkelijke keuze! Wonderboard HACCP wand en plafondafwerking.

WONDERBOARD, dé snelle strakke HACCP wand en plafondafwerking!

Wonderboard HACCP wandbekleding en plafondafwerking.

Wonderboard® wandbekleding worden hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is. De polyester wand en plafond bedekking absorberen geen geuren, zijn bacterie- en schimmelwerend en bestand tegen variërende temperaturen, corrosie, roest, schoonmaakmiddelen en de meeste zuren en chemische producten. Dankzij de geringe dikte is er bij directe verlijming geen ruimteverlies. Wonderboard is kleurvast tot in de kern.

Wonderboard polyesterplaten en sandwichpanelen hebben in het oppervlak een uniek versmolten beschermlaag wat ervoor zorgt dat de platen schimmel- en bacterie werend zijn, maar ook vuilafstotend en slagvast. De hygiënische wandpanelen en plafondsystemen zijn bestand tegen krassen en slijtage. Verder absorbeert de plaat geen geuren, is deze tot in de kern kleurvast en hebben de wandpanelen geen last van corrosie of roestvorming.

Unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding

Met de toepassing van Wonderboard wand- en plafondpanelen is er ook geen sprake van ruimteverlies. De platen worden verbonden met een unieke hygiënische 2-componenten lijmverbinding, zijn thermisch stabiel en verliezen geen sterkte bij temperaturen van -50°C tot +100°C.

HACCP wandbekleding

In Wonderboard kunststof muur-, plafond- en wandpanelen wordt een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de platen een superieure kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit te geven. Het resultaat is een harsrijk oppervlak dat taai, sterk en gemakkelijk schoon te maken is. Wonderboard HACCP wanden komen uit oorsprong uit de Amerikaanse ruimtevaart.

Vele bedrijven in bijvoorbeeld de voedselindustrie moeten voldoen aan HACCP richtlijnen, om in dit geval, op een hygienische wijze voedsel te kunnen verwerken/produceren. De Wonderboard wandpanelen verlenen zich uitstekend aan de HACCP normen en dus uitstekend te gebruiken bij HACCP richtlijnen.

Wonderboard HACCP wandpanelen kunnen in vele sectoren toegepast worden. Denk hierbij aan: Bakkerijen, slachterijen, autowasstraten, chemische industrie, keukens, koel- en vriescellen, visverwerkende bedrijven, voedsel verwerking, ziekenhuizen en sanitaire ruimtes.

 

WONDERBOARD VOLDOET AAN DE KWALITEITSEISEN:

HACCP heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Binnen de ruimtevaart is het niet mogelijk om bedorven voedsel terug te sturen en te vervangen door andere producten. Het mislukken van een kostbare missie door voedselvergiftiging wordt gezien als een onacceptabel risico. Voor velen is het voldoen aan de regels voor voedselveiligheid en het toepassen van gevaren identificatie en risicoanalyse een extra belasting. Een gestructureerde aanpak om de voedselveiligheid te waarborgen door een managementsysteem als HACCP helpt bedrijven en organisaties hun betrokkenheid aan alle belanghebbenden aantoonbaar te maken zodat deze aan de steeds toenemende eisen voldoen. Het is van groot belang dat oude tegelwanden en stalen of aluminium sandwichpanelen worden vernieuwd. Wonderboard® is het ideale product om deze problemen aan te pakken.

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Points. Het HACCP systeem is een methode om voedingsmiddelen te produceren die aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid voldoen. Bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer of distributie van levensmiddelen dienen alle aspecten van het voorbrengingsproces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces, volgens de richtlijnen van de Europese Unie, zorgt ervoor dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. HACCP is een preventief systeem dat door bedrijven zelf moet worden uitgevoerd. Door de gezondheidsrisico’s in bereidings- en behandelingsprocessen op te sporen en deze vervolgens beheersbaar te maken, wordt de veiligheid van een product verhoogd.

IKB Varken.

IKB Varken is een kwaliteit beheerssysteem in de Nederlandse varkens(vlees)sector. Het systeem garandeert de productie van veilig varkensvlees. IKB Varken omvat de totale productiekolom van varkenshouderijen, vleesverwerkingsbedrijven en vleesverkooppunten. Voor elke schakel zijn IKB-normen vastgesteld.

NEN-ISO 9001 NEN-ISO 14001.

Veel bedrijven werken volgen NEN-ISO 9001 (kwaliteitmanagementsysteem) en NEN-ISO 14001 (milieumanagementsysteem). ISO 9001 is de internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteit managementsystemen. Het milieumanagementsysteem volgens ISO 14001 is erop gericht om op een systematische manier milieu-aspecten te identificeren, te prioriteren en vervolgens te beheersen en te verbeteren. Met als eindresultaat dat de milieudoelstellingen van de organisatie worden gerealiseerd.

 

Diversiteit aan maten en uitvoeringen. Altijd een geschikte oplossing.

 

Wonderboard glasvezel versterkte haccp wanden hebben een standaard dikte van 15 of 35mm. Wanneer directe verlijming niet mogelijk is, kan ervoor worden gekozen om een sandwichpaneel rechtstreeks tegen een bestaande vlakke wand te monteren. Een andere oplossing is het monteren van de sandwichpanelen tegen een gewolmaniseerd houten regelwerk, een metalstud wand of een kunststof regelwerk. Wonderboard is de oplossing voor HACCP wanden.

De opbouw van de sandwichpanelen die Milin B.V. op voorraad heeft liggen, hebben aan de voorzijde een plaat van 2,3mm met een kern van EPS en aan de achterzijde eveneens 1,5mm dikke Wonderboard plaat. Hierdoor zijn de sandwichpanelen van een zeer hoge kwaliteit. De panelen hebben een breedte van 1200mm en een maximale hoogte van 3000mm. De platen worden op pallets aangeleverd. Op verzoek kunnen panelen met een langere lengte gefabriceerd worden. De sandwichpanelen worden standaard gekoppeld met een tweedelig verbindingsprofiel. Op aanvraag kunnen panelen worden voorzien van een sleuf. In deze sleuf wordt een losse veer geplaatst waarna deze aan de wand gekoppeld wordt. De openstaande voeg wordt daarna afgewerkt met een twee-componenten lijmverbinding. Het resultaat is een zeer strakke afwerking. 

Kenmerken:

  • Duurzaam en flexibel
  • FRP = Fiber reinforced Polyester
  • Geen ruimteverlies
  • Maximale hygiëne
  • Schimmel- en bacteriewerend
  • Slagvast
  • Thermisch stabiel
  • Water- en vuilafstotend

Leverbaar in diverse maten en uitvoeringen: 

Specificaties:

FRP Polyesterplaat:
2500 x 1200 x 2,3 mm
2750 x 1200 x 2,3 mm
3000 x 1200 x 2,3 mm
3500 x 1200 x 2,3 mm
4000 x 1200 x 2,3 mm

3000 x 1200 x 3 mm

Wandsysteem:
2495 x 1195 x 15 mm
2995 x 1195 x 15 mm

2495 x 1195 x 35 mm
2995 x 1195 x 35 mm